Om oss2018-11-26T13:31:00+00:00

Om Proswede

Vi är ett familjeägt företag baserat i Hörby som är specialiserade inom industrimontage, demontage och maskinflytt. Med 3000 M3 verkstad och 17 branscherfarna specialistsmeder besitter vi en djup kompetens inom produktion av allt från tankar, cykloner till trattar, behållare och legotillverkning i vår svarv och fräsavdelning.

Varför Proswede?

Vi värdesätter kvalitativt genomföra projekt framför allt annat och detta uppnår vi genom att ha de bästa och mest talangfulla medarbetarna inom branschen för att alltid kunna erbjuda bästa möjliga service till våra kunder.

Med ett brett register av referenser från nordens alla industrier, stora som små, är vi redo att möta de behov som kommer vår väg. Hos oss är inget för svårt!

Historik

Till höger kan du läsa lite om våra milstenar genom åren. Hur proswede startade, när vi ombildades till aktiebolag & hur företaget genom åren utvecklats till den stabila & kända leverantör vi är idag.

Proswede startades 1982, då under namnet Intermek, det började som enskild firma och första uppdraget var att montera maskiner i en gasbetongfabrik utanför Singapore.
Januari 1987 började vi i samband med ett montage för AIP i Malmö anställa montörer. Montaget gällde då ett spannmålsrenseri på Skånebrännerier och därefter en såkallat dränktork på samma ställe.
1988 ombildades företaget till aktiebolag och i samband med det ett namnbyte till Proswede Industrimontage AB.
Under 1988 – 1990 monterade vi bl.a. maskiner på en blockfabrik i Addis Abbeba, Etiopien för SIDAs räkning.
I Barcelona, Spanien, monterade vi ett komplett mekmontage i en gasbetongfabrik och på Skånebrännerier en komplett ringtork för gluten.
1991 köpte vi en 300 kvm stor verkstad med kontor för att kunna bredda verksamheten med tillverkning av stativ, övergångar och andra detaljer vid monteringen, detta har nu gjort att vi har en komplett verkstad med all nödvändig utrustning som behövs för att bygga transportskruvar, band, övergångar, blandare och doseringsvågar på beställning i rostfritt eller svart. Vi har också en ny lackeringsbox på 5 x 10 meter.

1995 byggdes verkstaden ut och renoverades för att kunna höja kvalitén på maskintillverkningen.

Nyåret 1997 ändrades bolagets namn till Proswede Invest AB, och ett nytt bolag med det gamla namnet Proswede Industrimontage AB startades som dotterbolag för att driva maskinmontage service och underhallsreparationer.

Våren 2000 köptes grannfastigheten in och slogs ihop med befintliga byggnader, så idag förfogar vi över ca 3000 kvadratmeter lokaler i Osbyholm som ligger intill Europaväg 22 mitt i Skåne.

Kontakta oss

Vill du komma i kontakt med oss för en förfrågan eller möte?

Kontakta oss